Vanaf volgende week ligt het boek Steil omhoog en hard omlaag in de winkels. Vandaag kopte De Telegraaf al met “Oplichter uit KPN-top doet een boekje open” en zaterdag staat er een groot interview met Heer Balvers in het FD, en meer volgt, waaronder aandacht in regionale dagbladen en in het NRC, maar ook op televisie/radio. Deze man kan praten als Brugman wat blijkt uit het feit dat hij van misdadiger wist op te klimmen tot de allerhoogste top van V&D en KPN. Kortom: met deze man als gast hebben de journalisten vuurwerk aan tafel.

Twee iconen van het Nederlandse bedrijfsleven werden jarenlang geleid door Albert Balvers, een nietsontziende puinruimer die al op 26-jarige leeftijd door een prominent headhuntersbureau werd aangeprezen als een uniek toptalent. Zijn kwaliteiten brachten hem tot directieposities bij grote bedrijven als Vroom & Dreesmann en KPN. Hij genoot van zijn succes en bezat een groot landhuis met personeel.

Zelfs zijn echtgenote wist niets van zijn donkere verleden. In de jaren tachtig is Balvers ernstig in opspraak gekomen en strafrechtelijk veroordeeld. Hij zat zijn straf uit in de beruchte Duitse terroristengevangenis Stammheim. Ook de jaren negentig verliepen niet zonder nieuwe strafrechtelijke feiten. Aan een bizar dubbelleven en een steile loopbaan die zelfs nog hoger had kunnen reiken, kwam in 2008 een abrupt einde toen een anonieme brief over Balvers’ verleden op het bureau van KPN-directievoorzitter Ad Scheepbouwer belandde.

Hoe kon Balvers met zijn verleden dergelijke hoge posities bekleden? Hoe blind van vertrouwen is het old boys network – of was Balvers werkelijk iedereen te slim af?

Op uiterst indringende wijze maakt Balvers in zijn autobiografie Steil omhoog en hard omlaag de lezer deelgenoot van de absurde weg die hij heeft afgelegd, en vertelt hij hoe hij zich staande wist te houden in zowel de top van het bedrijfsleven als tussen gevangenismuren. Dit boek is de uitermate openhartige bekentenis van een overlevingskunstenaar pur sang.

De technische specificaties zijn:

  • Paperback, 400 pagina’s
  • Formaat 14 x 21 cm
  • ISBN 9789492840219
  • Winkelprijs 21,90 euro
  • Verschijnt 15 oktober 2018

Klik hier om het boek te bestellen via onze website. 

Download en print het artikel uit De Telegraaf – klik hier.