Woensdag 14 november organiseert Boekhandel Nijman een meet and greet met de makers van de kinderboeken Dokter is kwijt (4+ jaar) en Paniek om een pinda (8+ jaar). Dit zal plaatsvinden in het UMCG om 15.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. “Deze serie is superleuk en steengoed. De verhalen zijn grappig, spannend, ontroerend en verrassend!”, vertelt mede-initiatiefnemer en kinderboekschrijver Tjibbe Veldkamp. Zelf won hij onder meer vier Zilveren Griffels en de Kinderboekwinkelprijs, voor onder andere De lievelingstrui, SMS, en Agent en Boef.

Aanwezig tijdens de meet and greet zijn Tjibbe Veldkamp en vrijwel alle makers  – allemaal afkomstig uit Groningen! – Bianca Antonissen, Gerlin de Lange, René Hoogschagen, Christel Koperberg, Tineke Meirink (afwezig), Marijke Klompmaker (afwezig), Andrea Kruis (afwezig) en Madeleine van der Raad. Beide kinderboeken zijn het resultaat van het kinderboek-project dat Het Ommelander Ziekenhuis vorig jaar startte samen met Tjibbe Veldkamp. De schrijvers bezochten tijdens de Kinderboekenweek 2017 elk 4 groepen en kregen van de leerlingen allerlei ideeën voor hun verhaal. Illustratoren Tineke Meirink, Marijke Klompmaker, Andrea Kruis en Madeleine van der Raad maakten de tekeningen bij de verhalen. De makers hopen met hun verhalen ziekenhuizen minder ‘eng’ te maken voor kinderen.

Beide boeken zijn verkrijgbaar in de boekhandel en uiteraard tijdens de meet and greet in het UMCG of via onze webshop. Klik hier.