Zo’n vijftig jaar lang was Sjors en Sjimmie met afstand de succesvolste Nederlandse stripserie. Striparazzi was het laatste tijdschrift waarin Sjors en Sjimmie tot 1999 hun avonturen beleefden, daarna gebeurde er twintig jaar lang niets. Pas vandaag, in de StripGlossy, beleven ze hun comeback.

De makers, Wilbert Plijnaar, Robert van der Kroft en Jan van Die – de Wiroja’s – zijn weer even helemaal terug. Dit illustere striptrio tilde Sjors en Sjimmie in de jaren 1980 naar een hoger niveau met actuele onderwerpen en “beroemdheden” zoals Michael Claxon, Madomma, Hans van Lulligenburg, Jantje Shit, Linda de Snol en nog vele anderen. Nu, in StripGlossy #12, moeten het koningspaar en Ali B. het ontgelden en de handen van de makers jeuken om nog meer BN’ers onder handen te nemen.

Foto Peter Beemsterboer  | Illustratie in foto Mars Gremmen

Van der Kroft: “Wie weet waar dit toe leidt! De strip zou ook in deze tijd niet misstaan. Er zijn zo veel nieuwe trends, maar ook tekenstijlen (Manga) waar we op in zouden kunnen spelen.” Van Die: “Het zou inderdaad mooi zijn als Sjors en Sjimmie weer worden opgepikt. Het moet wel nú, want de mensen die zijn opgegroeid met Sjors en Sjimmie gaan het nu misschien ook weer lezen. Het zou zomaar een succes kunnen worden. Kijk maar naar De Generaal, die slaat ook opnieuw aan.”

De gloednieuwe Sjors en Sjimmie-gags zullen worden gepubliceerd in de StripGlossy, te beginnen met nummer 12 dat vanaf vandaag in de winkels ligt. Van der Kroft: “De StripGlossy is een ideaal platform. Niet alleen vanwege de kwaliteit van de strips, interviews en fotoreportages, maar ook vanwege de verschijningsfrequentie van viermaal per jaar. Inmiddels zijn we namelijk al zo’n twintig jaar verder en hoewel we nog even druk en rebels zijn als vroeger, is een wekelijkse of een tweewekelijkse strip niet meer haalbaar. Vier strips per jaar is dat gelukkig wel.”

Bestellen – klik hier.