De makers van deze nieuwe reeks verhalen over Fflint, schrijver Ger Apeldoorn en tekenaar Fred de Heij,  maakten speciaal voor de feestdagen een Fflint-Kerstverhaal met in de hoofdrol niemand minder dan Jack the Ripper, die toen nog slechts een kruimeldief was.  Dit vierpagina-verhaal staat vandaag in de zaterdagbijlagen van zowel het Dagblad van het Noorden als de Leeuwarder Courant.

Fflint is een realistisch getekende detectiveserie, die zich afspeelt in het Londen van Koningin Victoria. Hoofdpersoon Llewelyn Fflint is bibliothecaris in het National Museum en stelt daar eigenlijk weinig voor, behalve dat zijn grote kennis en inzicht hem in staat stellen om vreemde zaken op te lossen. De strip borduurt voort op de gelijknamige strip die Peter van Straaten samen met Yvan Delporte maakte voor het stripblad Pep in de jaren 1970. Een eigentijdse strip, die omschreven kan worden als een kruising tussen de populaire tv-series Sherlock Holmes, Ripper Street en Fringe.

In  beide dagbladen staat ook een kortingszegel. Lezers kunnen deze uitknippen en plakken op een kortingskaart, en ontvangen dan 20% korting op Fflint en het Mysterie van de Nevelhaaien. Dit album is verkrijgbaar als softcover en hardcover.

Klik hier om de kortingskaart uit te printen.