Het boegbeeld van De Stripdagen is dit jaar De Generaal van Peter de Smet. Helaas is Peter er zelf niet meer. Hij overleed in 2003, maar zijn populairste strip, De Generaal, is een klassieker, die opnieuw wordt uitgebracht door Uitgeverij Personalia. Dus alle reden om van De Generaal het boegbeeld van De Stripdagen te maken, met een expositie en met een echte tank, die zaterdagochtend 31 maart het startschot zal geven voor de lancering van De Generaal Integraal.

Ragnar van der Heijden van Mannenspeeltuin.nl en eigenaar van deze tank zal zorgen voor permanente bewaking en beveiliging: “De tank is ongeveer 1.20 meter breed en 2 meter lang. Normaal rijden we hiermee door de bossen en schieten we met paintballs, maar voor de beurs hebben we iets anders bedacht, dus kom vooral kijken en ga met de tank op de foto. Iedereen is welkom, dus niet alleen mannen.”

Naast deze echte tank is er ook nog een miniatuurtankje, gemaakt door tekenaar Vick De Bergh: “De mini-tank op afstandsbediening speelt een belangrijke rol in mijn hommage/spin off die in de StripGlossy zal verschijnen. Ik wilde iets aparts en opvallends doen om ook de comeback van De Generaal extra aandacht te geven en kwam op het idee om die tank in werkelijkheid na te bouwen.” Dat Vick dol is op De Generaal blijkt ook uit de coverplaat die hij speciaal voor deze beursuitgave heeft gemaakt. Vick en zijn tank zijn beiden te bewonderen tijdens de Stripdagen / Dutch Comic Con op 31 maart en 1 april 2018 in de Jaarbeurs Utrecht.