Jelmer

Jelmer

 8,95

Jelmer vertelt het historische verhaal van de kruistocht naar Damiate (1214-1218) door de ogen van Jelmer van Bedum. Jelmer begint zijn reis vol overtuiging, maar gaandeweg krijgt hij steeds meer twijfels over de expeditie. Op 24 augustus 1218 veroveren de kruisvaarders de Kettingtoren van Damiate. Jelmer en zijn mannen spelen hierbij een beslissende rol.

Jelmer is niet alleen een spannend avonturenverhaal, maar ook een verhaal met meerdere lagen. Scenarist Josse Pietersma: “Het gaat om de innerlijke strijd van Jelmer. Hij begint te twijfelen aan de rechtmatigheid van de kruistocht, maar de mensen om hem heen zien in Jelmer juist een uitverkorene die de aanval moet gaan leiden. Jelmer worstelt met heel menselijke vragen: Waar geloof ik in? Waar wil ik voor vechten? En hoe verhoudt mijn overtuiging zich tot het belang van anderen?”

Spaaractie Het kruistochtverhaal Jelmer verschijnt tot half september wekelijks in het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. In oktober 2019 verschijnt het eerste deel (48 pagina’s) als stripalbum voor € 8,95. Het tweede deel (tevens het slot) staat gepland voor maart 2020. Elke week kunnen lezers een spaarzegel uit de krant knippen. Met een volle spaarkaart krijgt de lezer ruim 20% korting op de normale winkelprijs. Een spaarkaart is te downloaden via www.uitgeverij-personalia.nl/spaarkaart. Deze actie is geldig tot en met 30 september 2019.

Josse Pietersma studeerde geschiedenis aan de RuG. Hij specialiseerde zich in Middeleeuwse geschiedenis en filmanalyse. Josse is onderzoeker, schrijver en documentairemaker. Voor het Nationaal Archief schreef hij het stripscenario Peking – Oorlog in de diplomatenwijk (2014).

Roelof Wijtsma is een Groningse illustrator en striptekenaar. Roelof tekende de historische avonturenstrip Arin en de graphic novel Doolhof van Eeden. Voor uitgeverij Regaad tekende hij In wrâldreis yn 80 dagen. Ook is hij de tekenaar van de voetbalstrip Roel Dijkstra.

VERSCHIJNT 27 SEPTEMBER 2019

 

 

Product Description

  • Jelmer – deel 1
  • ISBN 9789492840509
  • OMVANG 56 PAGINA’S
  • FORMAAT 22 X 29 CM STAAND
  • TEKST JOSSE PIETERSMA
  • ILLUSTRATIES ROELOF WIJTSMA
  • VERKOOPPRIJS € 8,95
  • VERSCHIJNT oktober – maand van de geschiedenis